Huis Kopen In Het Buitenland: De 9 Grootste Valkuilen

Gepubliceerd jan. 02, 23
6 min read

Huis Kopen Duitsland

Indien je een huis in het buitenland wilt kopen krijg je met andere (juridische) regels te maken dan die in Nederland gelden. Ook al is dat huis in de EU gelegen, dan nog zijn die regels anders. Vakantiehuis kopen via eigen notaris. Soms lijken de termen op de ook in Nederland gehanteerde termen. De gevolgen kunnen geheel anders zijn.

In de meeste landen is het ook zo dat deze een veel minder actieve rol heeft dan in Nederland. Dat kan betekenen dat hij niet controleert of de verkoper wel eigenaar is. Maar ook dat hij de geldstromen niet begeleidt. Zo kunnen er nog meer zaken zijn. Om die reden is het van belang om je in het desbetreffende land door een expert te laten adviseren, zowel bij de verkoop als bij de aankoop.

Huurwoning, Eigen Vermogen, Woning Buitenland Kopen?Huis In Het Buitenland : Hoe Zit Het Met De Belastingen

Hoewel de overdracht van de woning in het buitenland niet bij een Nederlandse notaris plaats vindt, zijn er ook zaken die je wel bij ons kunt regelen. Wie erft bijvoorbeeld het huis in het buitenland indien je komt te overlijden? Is het Nederlandse testament geldig? En wat als je geen testament hebt, zijn dan de regels van het Nederlandse erfrecht ook van toepassing op de woning in het buitenland? Elk land heeft zijn eigen regels van erfrecht.

Nieuwe Belastingregels Voor Uw Huis In Het Buitenland

Sommige landen erkennen een rechtskeuze, weer anderen accepteren de bepalingen in een Nederlands testament niet (Nederlandse makelaar in buitenland). Het kan ook zijn dat je in dat andere land een testament moet maken om de zaken ten aanzien van de woning in dat andere land vast te leggen. Ook kunnen erfgenamen te maken krijgen met buitenlandse erfbelasting.

Het is dan wel heel erg afhankelijk hoe de eigendom in het andere land is vormgegeven en hoe de aankoop gefinancierd is. Een goed testament kan veel problemen voorkomen. Een tweede woning in het buitenland moet in Nederland aangeven worden voor de inkomstenbelasting in BOX III. In de meeste gevallen wordt er vervolgens niet geheven - De tweede woning in binnen- en buitenland en box 3.

Vastgoed Kopen In Het Buitenland: Een Verstandige Investering?Tweede Verblijf In Het Buitenland Kopen?
Huis Verkopen In Het BuitenlandInvesteren In Onroerend Goed In Het Buitenland

Voor meer informatie over de aankoop van een woning in bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje of Italië, kunt u contact opnemen. Huis kopen buitenland: Voorkom dubbele erfbelastingen. Wij helpen u graag.

Huis In Nederland, Werken Buitenland

Het is de droom van veel landgenoten: een vakantiewoning in een zuiders land. Ook al lijkt het idyllisch, toch draait het soms uit op een echte nachtmerrie. Wij sommen voor jou de vijf vaakst gemaakte fouten op, want verwittigd man (of vrouw) is er twee waard. Neen, we zeggen dat niet dat buitenlandse notarissen per definitie onbetrouwbaar zijn.

Zo wordt de rol van notaris in het buitenland vaak waargenomen door de ambtenaar van het hypotheekkantoor (in België is dit het Bureau voor Rechtszekerheid), en dat is toch wat anders dan het takenpakket van Belgische notarissen. Een woning kopen in het buitenland?. Sinds een tijdje kunnen Belgische notarissen ook aankopen van vastgoed in het buitenland begeleiden.

Bij voorkeur natuurlijk een notaris die gespecialiseerd is en ervaring heeft met buitenlands vastgoed. Ga ter plaatse op zoek naar een op (advocaat, fiscalist, …) met ervaring in het aankopen van vastgoed. Bekijk ook de info in het kadaster: zijn de afmetingen correct, rust er een andere schuld op het pand of de grond, koop je vrij en onbelast, … De Belgische fiscus weet meestal toch al dat je een eigendom in het buitenland bezit, want zeker in Europa zijn er door lidstaten vaak onderling afspraken gemaakt met betrekking tot belastingen.

Beleggingspand Kopen In Het Buitenland: Kan Dat Vlot?

Algemeen doe je er goed aan om vooraf lang genoeg stil te staan bij het fiscale aspect van de aankoop van je buitenverblijf: Waarover gaat het bijvoorbeeld? Moet je belastingen betalen op de huurinkomsten? Bestaat er zoiets als een meerwaardebelasting in het land van je vakantiewoning? Wordt er een vermogenswinstbelasting toegepast? Welke successierechten zijn van toepassing? Je vakantiewoning nalaten aan je kinderen is soms een ingewikkeld gegeven.

Maar dat betekent niet dat je zomaar je vakantiewoning gratis kunt nalaten aan je kinderen. De Belgische fiscus zal immers erfbelasting aan jou opleggen. Als je zinnens bent om je vakantiewoning op termijn aan je kinderen na te laten, neem je best vóór de aankoop ervan al een specialist onder de arm.

Na jullie overlijden worden de kinderen dan automatisch volle eigenaar, zonder bijkomende kosten. De tweede woning in binnen- en buitenland en box 3. Heb je de woning toch al gekocht, dan kan je het pand schenken aan de kinderen, maar het vruchtgebruik behouden. Als je geen rekening houdt met erfbelasting, gaan je kinderen meer successierechten of erfbelasting moeten betalen in de toekomst.

Aankoop Van Buitenlands Vastgoed: Fiscale Aspecten

Als je kinderen het vrichtgebruik bezitten, worden ze automatisch volle eigenaar (zonder bijkomende successierechten) als jullie overleden zijn. Ook al heb je heel wat spaargeld en zou je geen hypothecaire lening nodig hebben om je tweede verblijf te kopen, toch doe je er goed aan hiervoor om een hypothecaire lening af te sluiten bij een Belgische bank (Huis in het buitenland : hoe zit het met de belastingen).

Bovendien kan je de kapitaalsaflossingen fiscaal inbrengen in de personenbelasting. De kapitaalsaflossingen geven immers recht op een . In tegenstelling tot het wegvallen van de Vlaamse woonbonus bij aankoop van een gezinswoning is er nog mogelijk bij de . Veel kopers hebben enkel maar oog voor de aankoopprijs. Maar eigenlijk zou je bij de aankoop van je vakantiewoning rekening houden met alle kosten: kosten voor de advocaat, immobiliënkantoor en notaris, overdrachtsbelasting, lokale lasten, renovatie- en onderhoudskosten, verzekeringen, gas, water, elektriciteit en eventuele gezamenlijke kosten (huis of appartement op een domein of recreatiepark).

In sommige landen mag je jouw vakantiewoning niet zomaar verhuren aan derden. Soms moet je er zelf in gaan wonen, moet je vergunning aanvragen, mag je de verhuur maar doen via een bepaalde instantie,... Redenen te meer om je hiervoor te informeren alvorens je jouw vakantiewoning in het buitenland gaat kopen.

Hoe Kan Ik Lenen Om Een Woning Te Kopen In Het Buitenland?

Dan beginnen ze te dromen en brengen soms ook al een bod uit. Dit is een bod uit emotie. En bovendien in volle hoogseizoen, waar alles er beter uit ziet. Vakantiehuis kopen via eigen notaris. De zon schijnt, alles is verhuurd (aan duurdere tarieven), heel wat excursies of attracties te doen,... De ideale wereld. Maar soms is het goed om ook eens een bezoekje te brengen tijdens het laag seizoen.

Een bod uitbrengen in het laagseizoen kan dan ook interessant zijn voor jouw portemonnee! Een vakantiewoning moet je natuurlijk ook onderhouden en vlak na iedere verhuur moet je de vakantiewoning ook proper maken. Hiervoor moet je dus beroep doen op een vertrouwenspersoon of een gespecialiseerde firma (Een buitenlandse vakantiewoning: de fiscale aspecten). Ga hier niet lichtzinnig over en neem niet gelijk wie onder de arm.Dezelfde regel geldt als wanneer je een huis in België gaat kopen, informeer je eerst naar de mogelijkheden om je vakantiewoning in het buitenland te kunnen aankopen. Een persoonlijk gesprek met één van onze kredietexperten zal je meer inzicht geven in je mogelijkheden. Bovendien vermijd je onaangename verrassingen. Maak zeker een afspraak.

Navigation

Home

Latest Posts

Een Woning In Het Buitenland?

Published Jan 03, 23
6 min read